Actueel

Sensara HomeCare is nu verkrijgbaar bij 60 Vegro winkels!

Nu ouderen langer veilig en gezond thuis willen wonen neemt de vraag naar hulpmiddelen die hen daarbij kunnen helpen toe. Voor de standaard personen alarmering, waarvoor men vaak als eerste naar de winkel gaat, biedt de Vegro nu een modern alternatief, Sensara HomeCare.

Lees hier het volledige bericht

Gemeente Westland en zorginstelling Careyn gaan starten met Sensara HomeCare!

De gemeente Westland, Zorginstelling Careyn en Sensara gaan vanaf september starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij inwoners van de gemeente Westland. Het project, wat in eerste instantie een looptijd heeft van een jaar, moet uiteindelijk structureel worden ingezet.

Lees hier het volledige persbericht

Project ‘’Dementie Thuis Amstelland’’ van start met Sensara HomeCare!

Het door ZonMw gesubsidieerde programma: Dementie Thuis Amstelland gaat vanaf 1 juni starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij een aantal van haar thuiszorg cliënten in de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen.

Lees hier het volledige persbericht

President Mozambique op bezoek bij Sensara

De president van de republiek Mozambique, Filipe Nyusi, brengt van woensdag 17 mei tot en met vrijdag 19 mei een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt onder meer ontvangen door Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte. Vandaag was Sensara aan de beurt en heeft een demonstratie van het Sensara HomeCare systeem verzorgd.

Lees hier het volledige persbericht

KPN Ventures investeert in zelf-lerend alarmeringssysteem voor ouderenzorg Sensara

KPN-logoKPN Ventures heeft geïnvesteerd in Sensara, een Rotterdamse ontwikkelaar van een intelligent alarmeringssysteem voor preventieve ouderenzorg. Sensara combineert slimme sensoren met intelligente zelflerende software die continu in huis of in een zorginstelling het dagelijkse activiteitenpatroon registreren, zorgverleners en familieleden attenderen op ongebruikelijke situaties en alarm slaan als er iets mis is. De investering past in de strategie van KPN Ventures om te investeren in digitale initiatieven op het gebied van zorg en connected home en is in lijn met de overtuiging van KPN dat innovatieve ICT de zorg aanzienlijk kan verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen kan vergroten, ook bij ziekte of ouderdom.

 

Lees hier het volledige persbericht in het Engels

Sensara HomeCare wordt door gemeenten vergoed

In het kader van de WMO 2015 hebben gemeenten veel meer taken en werkzaamheden toebedeeld gekregen om er o.a. voor te zorgen dat ouderen langer gezond thuis kunnen wonen en mantelzorgers ontlast worden. Sensara HomeCare (hierna HomeCare) kan door vroeg signalering te bieden, uitstekend ondersteunen bij het langer en veilig thuis wonen. Dit doordat HomeCare afwijkingen in het gebruikelijke leefpatroon kan detecteren waardoor bijvoorbeeld vroegtijdig crisissituaties zoals een sociaal isolement, urineweginfectie/dag- nachtritme verstoringen gesignaleerd en daarmee gestabiliseerd kunnen worden. Tevens biedt de ‘’app’’ veel informatie voor de mantelzorger doordat deze altijd inzichtelijk heeft, hoe het met zijn of haar naaste gaat. Uit onderzoek van Vilans blijkt dat dit een positief effect heeft op stressvermindering bij de mantelzorger.

Lees hier het volledige persbericht


Sensara Smart Monitoring Solutions verlicht zorgtaak van de mantelzorger
24/7 inzicht in activiteiten geeft een gerust gevoel én quality time

Rotterdam, 10 november 2016 – Mantelzorgers geven aan dat door alle zorgperikelen en stress de specifieke band met diegene waarvoor wordt gezorgd steeds vaker naar de achtergrond verdwijnt. Als mantelzorger zou je bijna vergeten hoe het ook alweer was om gewoon weer even moeder en zoon, beste vriendinnen of familie van elkaar te zijn. Sensara HomeCare ondersteunt mantelzorgers in hun zorgtaak naast werk en privéleven. Continu inzicht in hoe het gaat met hun dierbare geeft rust, quality time én minder stress. Een belangrijk gegeven waarin 1 op de 3 Nederlanders mantelzorger is, 1 op de 7 aangeeft zwaarbelast te zijn en het aantal mantelzorgers blijft stijgen doordat de zorg voor ouderen in toenemende mate bij de kinderen en andere naasten komt te liggen.

Lees het hele persbericht


Sensara HomeCare
In gesprek met Poeke Hillen & Rutger Lamers
‘Het geeft een enorm gevoel van rust’

Rutger Lamers voelde zich soms wat ongemakkelijk als zijn moeder de telefoon niet opnam. ‘Ik had al eens bedacht dat het fijn zou zijn als mijn moeder een sensor had die beweging registreert. Een webcam zou ik niet willen, dat schaadt de privacy. Toen kwam de buurman met een folder van Sensara, dat was perfect.’ Poeke Hillen: ‘Ik dacht zelf ook: stel dat er iets gebeurt, wat dan? Mijn moeder is op haar 96e gevallen en kwam zelf niet meer overeind. De sleutel binnen in het slot, de brandweer moest de deur forceren.’ Rutger Lamers: ‘Je hoort van mensen die dagenlang in hun woning liggen, dat is een schrikbeeld. We besloten het te gaan doen.’

 


Sensara ProCare
In gesprek met Woonzorgcentrum Coloriet Laarhof
‘De slimme sensoren dragen enorm bij aan de vrijheid, veiligheid en privacy van onze bewoners’

Woonzorgcentrum Coloriet Laarhof in Lelystad maakte de switch van traditionele zorg naar kleinschalig wonen. De slimme sensoren van Sensara ProCare spelen daarin een belangrijke rol. Hoofd Zorg en Welzijn Martine Croese-Berends en woonbegeleider Paula Goossens zijn enthousiast. ‘Ze zijn heel ondersteunend en geven iedereen rust.