De schoonmoeder van Marja heeft Alzheimer en woonde nog alleen thuis. Dit zorgde ervoor dat Marja zich regelmatig erg veel zorgen maakte. Via De Zorgspecialist kwam zij in aanraking met Sensara. Dit zorgde ervoor dat ze meer inzicht kreeg in hoe het met haar schoonmoeder ging. Uiteindelijk heeft Marja ongeveer 7 maanden gebruik gemaakt van Sensara totdat haar schoonmoeder naar een tijdelijke woonorganisatie moest. Daarom gingen wij met Marja in gesprek over haar ervaringen.
Begin 2018 zijn Zorg voor elkaar Breda en Avans Hogeschool gestart met een testperiode van beweegsensoren bij alleenstaande ouderen: Sensara leefstijlmonitoring. Dit is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor die kinderen, vrienden of buren van een alleenstaande oudere waarschuwt, als er iets aan de hand is. Hierdoor kunnen ouderen langere tijd veilig in hun eigen huis blijven wonen. In de afgelopen maanden zijn de eerste 60 huizen voorzien van sensoren. Deelnemers zijn zeer positief. Reden om de pilot de komende maanden uit te breiden. In totaal is er ruimte voor 1000 huishoudens.
E-Health aanbieders Compaan, Innospense en Sensara willen gezamenlijk voor een versnelling van de implementatie van E-Health te zorgen. Ze trekken ten strijde tegen de terughoudendheid en willen met hun initiatief iedereen in de zorgketen enthousiast en bewustmaken van de vele voordelen die E-Health de zorgsector én de samenleving te bieden heeft.
Zorg voor elkaar Breda, Care Innovation Center West-Brabant en Avans Hogeschool openen op vrijdag 2 maart in Winkelcentrum Hoge Vucht een tijdelijke ‘winkel’. Deze draait helemaal om gezondheid. Zo zijn er interessante, nieuwe hulpmiddelen te bekijken waaronder Sensara. Allerlei zaken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken. Ook zullen er presentaties worden gehouden.
Voor onze moeder dachten wij (haar kinderen) erover om een alarmketting/armband aan te schaffen, zodat zij ons kan waarschuwen als het niet goed gaat met haar. Echter vanwege haar vergeetachtigheid hadden wij onze twijfels of dit wel zou werken. Toen hoorde we via onze casemanager dementie dat het ‘Sensara systeem’ bestaat, waarbij een aantal bewegingssensoren in huis geplaatst worden, die gaan registreren hoe onze moeder in huis is.
Een zonnige vrijdag middag, een dierentuin en een gezellig groep van 30 mensen zorgde ervoor dat een normale vrijdagmiddag veranderde in een geslaagde middag in Diergaarde Blijdorp. Om ouderen in gemeente Westland en hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseerde Sensara op de Dag van de Mantelzorg een middagje uit naar Diergaarde Blijdorp.
CZ investeert in de implementatie van eHealth technologie: 3.000 leefstijlmonitoring systemen waaronder Sensara HomeCare in 2018. Thuiszorgorganisaties stellen Sensara beschikaar aan hun cliënten en helpen hiermee ouderen langer veilig thuis te wonen. Beter weten hoe we samen de zorg kunnen verbeteren?
In Nederland zijn er meer dan 3,7 miljoen mensen die voor iemand zorgen. Een zware en emotionele taak dat veel energie en tijd vergt. Vaak wordt het gezien als vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Daarom wordt er jaarlijks op 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Op deze dag worden mantelzorgers over het hele land samengebracht en krijgen zij de waardering die ze verdienen. Ook Sensara zet zich graag in voor de mantelzorgers. Naast het helpen van ouderen om langer veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, is het ons doel om de velen mantelzorgers te ontlasten en ze een gerust gevoel te geven.
Naast de standaard personenalarmering biedt het Hulpmiddelen Centrum nu ook Sensara HomeCare aan in haar assortiment. Een modern alternatief om ouderen te helpen langer veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.
Uit de 750 geselecteerde innovaties behoort Sensara tot de top 5 innovaties in de categorie Safe & Secure Society. Een mooie categorie waarininnovaties geselecteerd zijn die onze samenleving veiliger maken.
Ouderen willen langer veilig en gezond thuis blijven wonen waardoor de vraag naar hulpmiddelen die hen daarbij kunnen helpen toe neemt. Het uitzoeken van de juiste hulpmiddelen wordt echter steeds moeilijker door het grote aanbod van nieuwe technologieën. Hiervoor biedt de DemenTheek een oplossing. Bij de DemenTheek kunnen ouderen met dementie en hun mantelzorgers kosteloos hulpmiddelen lenen en thuis uitproberen, om zo de juiste oplossing te vinden die bij hen past.
Nu ouderen langer veilig en gezond thuis willen wonen neemt de vraag naar hulpmiddelen die hen daarbij kunnen helpen toe. Voor de standaard personen alarmering, waarvoor men vaak als eerste naar de winkel gaat, biedt de Vegro nu een modern alternatief, Sensara HomeCare.
De gemeente Westland, Zorginstelling Careyn en Sensara gaan vanaf september starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij inwoners van de gemeente Westland. Het project, wat in eerste instantie een looptijd heeft van een jaar, moet uiteindelijk structureel worden ingezet.
Het door ZonMw gesubsidieerde programma: Dementie Thuis Amstelland gaat vanaf 1 juni starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij een aantal van haar thuiszorg cliënten in de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen.
De president van de republiek Mozambique, Filipe Nyusi, brengt van woensdag 17 mei tot en met vrijdag 19 mei een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt onder meer ontvangen door Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte. Vandaag was Sensara aan de beurt en heeft een demonstratie van het Sensara HomeCare systeem verzorgd.
In het kader van de WMO 2015 hebben gemeenten veel meer taken en werkzaamheden toebedeeld gekregen om er o.a. voor te zorgen dat ouderen langer gezond thuis kunnen wonen en mantelzorgers ontlast worden. Sensara HomeCare (hierna HomeCare) kan door vroeg signalering te bieden, uitstekend ondersteunen bij het langer en veilig thuis wonen. Dit doordat HomeCare afwijkingen in het gebruikelijke leefpatroon kan detecteren waardoor bijvoorbeeld vroegtijdig crisissituaties zoals een sociaal isolement, urineweginfectie/dag- nachtritme verstoringen gesignaleerd en daarmee gestabiliseerd kunnen worden. Tevens biedt de ‘’app’’ veel informatie voor de mantelzorger doordat deze altijd inzichtelijk heeft, hoe het met zijn of haar naaste gaat. Uit onderzoek van Vilans blijkt dat dit een positief effect heeft op stressvermindering bij de mantelzorger.
‘Het geeft een enorm gevoel van rust’
Rutger Lamers voelde zich soms wat ongemakkelijk als zijn moeder de telefoon niet opnam. ‘Ik had al eens bedacht dat het fijn zou zijn als mijn moeder een sensor had die beweging registreert. Een webcam zou ik niet willen, dat schaadt de privacy. Toen kwam de buurman met een folder van Sensara, dat was perfect.’ Poeke Hillen: ‘Ik dacht zelf ook: stel dat er iets gebeurt, wat dan? Mijn moeder is op haar 96e gevallen en kwam zelf niet meer overeind. De sleutel binnen in het slot, de brandweer moest de deur forceren.’ Rutger Lamers: ‘Je hoort van mensen die dagenlang in hun woning liggen, dat is een schrikbeeld. We besloten het te gaan doen.’
‘De slimme sensoren dragen enorm bij aan de vrijheid, veiligheid en privacy van onze bewoners’
Woonzorgcentrum Coloriet Laarhof in Lelystad maakte de switch van traditionele zorg naar kleinschalig wonen. De slimme sensoren van Sensara ProCare spelen daarin een belangrijke rol. Hoofd Zorg en Welzijn Martine Croese-Berends en woonbegeleider Paula Goossens zijn enthousiast. ‘Ze zijn heel ondersteunend en geven iedereen rust.