Persbericht

Alleenstaande ouderen veiliger dankzij beweegsensoren

Pilot leefstijlmonitoring voor alleenwonende ouderen in Breda

Breda, 29 juni 2018 – Begin 2018 zijn Zorg voor elkaar Breda en Avans Hogeschool gestart met een testperiode van beweegsensoren bij alleenstaande ouderen: Sensara leefstijlmonitoring. Dit is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor die kinderen, vrienden of buren van een alleenstaande oudere waarschuwt, als er iets aan de hand is. Hierdoor kunnen ouderen langere tijd veilig in hun eigen huis blijven wonen. In de afgelopen maanden zijn de eerste 60 huizen voorzien van sensoren. Deelnemers zijn zeer positief. Reden om de pilot de komende maanden uit te breiden. In totaal is er ruimte voor 1000 huishoudens.

 

“Ik dacht dat ik, als dochter, onrustig zou worden, maar ervaar nu minder stress.”

 

Aanmelden

Zorg voor elkaar Breda is op zoek naar inwoners die mee willen doen met dit onderzoek. Deelname is het eerste jaar gratis. Woont u alleen en wilt u graag oud worden in uw eigen huis? Maar maakt u zich zorgen of dit nog wel mogelijk is? Heeft u of bent u een betrokken mantelzorger, die graag inzicht heeft en wat hulp kan gebruiken? Neem contact op met Sensara via (010) 764 0803.

 

“Ik voel mij veiliger, omdat mijn zoon gaat bellen als hij merkt dat ik niet mijn vaste dingen doe”

 

Leefstijlmonitoring

Sensara is een voorbeeld van hoe nieuwe technologie kan helpen om langer gezond en zelfstandig thuis te blijven wonen. Het geeft rust. Voor mensen zelf, omdat ze weten dat er op hen wordt gelet. Maar ook voor de omgeving, voor iedereen met een zorgtaak. Want zij hoeven niet in spanning te zitten of alles wel goed gaat. Via de app blijven ze op de hoogte. Als er iets aan de hand is, ontvangen ze automatisch bericht. Een telefoontje is dan genoeg om erachter te komen of er inderdaad hulp nodig is.

De leefstijlmonitoring in Breda wordt uitgevoerd door samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties in Breda, CZ, Sensara en de Gemeente Breda.