Compaan, Innospense en Sensara lanceren E-Held.nu, een nieuw platform dat versnelling van de implementatie van E-Health mogelijk gaat maken.

 

Niet de techniek, maar de mensen bepalen hoe E-Health zich ontwikkelt.

Amsterdam, 16 april 2018 – E-Health aanbieders Compaan, Innospense en Sensara willen gezamenlijk voor een versnelling van de implementatie van E-Health te zorgen. Ze trekken ten strijde tegen de terughoudendheid en willen met hun initiatief iedereen in de zorgketen enthousiast en bewustmaken van de vele voordelen die E-Health de zorgsector én de samenleving te bieden heeft.

E-Health helpt bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken

Innovatieve producten en diensten maken de zorg vaak beter en leuker. Ze zijn een steun in de rug van mantelzorgers en professionele zorgverleners en zorgen er mede voor dat ouderen en mensen met een handicap langer en veilig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dat klinkt prachtig, maar toch is men nog erg terughoudend als het gaat om het omarmen van innovaties in de zorg. En dat is jammer! De pioniersfase van E-Health zou zo’n beetje voorbij moeten zijn, maar storm loopt het nog niet.

Samen E-Health menselijk maken

E-Health draait nu vaak nog om techniek. Het is echter tijd de koers te verleggen van de techniek naar de mens. Want het is niet de techniek, maar wijzelf die bepalen hoe E-Health zich ontwikkelt. Met het nieuwe platform, naar een idee van Reinout Engelberts (CEO Sensara), Joost Hermanns (medeoprichter Compaan) en Thijs van Nuenen (oprichter Innospense) willen zij E-Health dat menselijke gezicht geven.

Uit onderzoeken en uit hun eigen ervaring is gebleken dat de techniek veraf staat van de mensen die er mee moeten gaan werken. Onbekend maakt immers onbemind, en dat houdt grootschalige implementatie tegen. Juist datgene wordt met het nieuwe platform doorbroken.

Zo zijn Jur Botter (Wethouder WMO Zorg & Welzijn uit Haarlem), Menno Jansen (Programma Manager Zorginnovatie bij CZ) en Jacqueline van Vliet (Manager Aafje Thuiszorg en Zorghotels) te zien in de campagne die op de Zorg & ICT Beurs geïntroduceerd zal worden. Zij laten hiermee zien, dat ook zij vinden dat het gebruik van E-Health opgeschaald moet worden. Menno Jansen: “E-Health is fundamenteel anders denken en doen. Het gaat om creatieve destructie van bestaande businessmodellen en daarvoor hebben we E-Helden hard nodig!”.

Iedereen kan een E-Held zijn

Het platform is voor iedereen! Of je nu verpleegkundige of huisarts bent. Iedereen is welkom: van mantelzorger tot zorginnovatie adviseur en van WMO consulent tot zorgverzekeraar. Zij hebben het vertrouwen van hun patiënten en cliënten. Zij zijn de E-Helden. Zij zijn het die implementatie van E-Health mogelijk maken. Ook E-held worden? Bezoek de stand tijdens de Zorg & ICT Beurs op 17, 18 en 19 april en laat zien waar jij voor staat (stand D140).

De initiatiefnemers over E-Held.nu

Joost Hermanns, medeoprichter Compaan -“De afgelopen jaren hebben we tientallen projecten voor zorgverleners en gemeenten gedaan, het resultaat is overal hetzelfde: enthousiaste gebruikers die de Compaan omarmen. Je zou denken, een fantastische basis voor opschaling. Toch blijven de projecten vaak steken in de goedbedoelde uitprobeerfase terwijl onderzoek aantoont dat het welzijn van ouderen stijgt en dat mantelzorgers minder belasting ervaren. Laten we samenwerken en samen met andere E-Helden zorgen voor de noodzakelijke opschaling!”. www.uwcompaan.nl

Reinout Engelberts, CEO Sensara – “De zorg wordt door veel ondernemers gemeden: het is te complex, te stroperig, te veel afhankelijk van de overheid. De vraagstukken in de zorg schreeuwen tegelijkertijd om ondernemerschap: gebrek aan personeel, groeiend aantal ouderen thuis, steeds zwaardere zorgbehoefte thuis, minder geld en ga zo maar door. Om juist in deze zorg-omgeving op deze vraagstukken wel het verschil te maken door te innoveren, dat is mijn uitdaging. Nederland loopt voorop in het investeren in innovatie al meer dan 10 jaar. Echter innovatie is iets anders dan innoveren. Echt innoveren is het inzetten van al die geweldige producten om bijvoorbeeld onze ouderen te laten genieten van hun leven. De tijd van écht innoveren is nú gekomen. Wij zijn daarom begonnen met E-Held.nu. Onze E-Helden vragen wij zelf hun ervaring te vertellen, gewoon zoals het is, om anderen te helpen in hun beslissing”. www.sensara.eu

Thijs van Nuenen, Oprichter Innospense – We hebben in de afgelopen jaren ervaren dat het heel belangrijk is dat iedereen E-Health moet omarmen, om er samen een succes van te maken. E-Health heeft impact op veel mensen in de zorgketen, van inkoper bij de zorgverzekeraar tot de patiënt en haar omgeving. Wanneer een van de partijen in de keten terughoudend is, zie je dat door de hele zorgketen. En dat kan bijvoorbeeld gaan om de mantelzorger die denkt door aanwezig te zijn in charge te blijven, een verzorgende die bang is om uren kwijt te raken, of een zorginkoper die niet goed weet wat er te koop is. Graag willen we met alle E-Helden onze kennis delen over de onmogelijk- en mogelijkheden van E-Health, om zo de zorg beheersbaar, leuk en goed te houden.

Voor meer informatie, kijk op www.e-held.nu!