Dag van de Mantelzorg: Sensara geeft mantelzorgers een gerust gevoel.
 

10 november, 2017 – In Nederland zijn er meer dan 3,7 miljoen mensen die voor iemand zorgen. Een zware en emotionele taak dat veel energie en tijd vergt. Vaak wordt het gezien als vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Daarom wordt er jaarlijks op 10 november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Op deze dag worden mantelzorgers over het hele land samengebracht en krijgen zij de waardering die ze verdienen.

Ook Sensara zet zich graag in voor de mantelzorgers. Naast het helpen van ouderen om langer veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, is het ons doel om de velen mantelzorgers te ontlasten en ze een gerust gevoel te geven.

Vaak wordt mantelzorg gedaan naast een betaalde baan. Door alle zorgperikelen en stress verdwijnt de band met degene waarvoor gezorgd wordt steeds vaker naar de achtergrond. Het wordt moelijker om gewoon even moeder en dochter te zijn. Daarnaast blijft ook het akelige gevoel knagen “wat als er iets gebeurd als ik er niet ben?”. Het is bijna onmogelijk om met een betaalde baan 24/7 aanwezig te zijn.

Met de handige app van Sensara kunt u als mantelzorger met een blik op uw telefoon zien hoe het gaat en weet u dat er een melding komt wanneer hulp nodig is. Dit geeft continue inzicht in hoe het gaat en geeft daardoor een gerust gevoel en minder stress. Nu hoeft u ook niet steeds meer te bellen om te vragen hoe het gaat, maar kunt u vaker bellen voor een leuk gesprek.

Ook voor Rutger Lammers kon Sensara veel betekenen. Hij zorgt voor zijn alleenwonende moeder en was constant ongerust over haar. Hierdoor belde hij haar eigenlijk constant om te vragen of alles goed ging. Dit was niet prettig voor hem maar ook niet voor zijn moeder. Toen hoorde hij over Sensara en ging hij het proberen. Nu heeft Rutger inzicht in hoe het gaat door alleen even op zijn telefoon te kijken en geeft het hem een enorm gevoel van rust.

Lees alle ervaringen van Rutger in ons gesprek met hem en zijn moeder.

Wilt u meer informatie of advies of Sensara bij u past? Neem dan contact op met Sensara via info@sensara.eu of bel naar 010-7640 803.