Sensara helpt ons écht!

 

15 december, 2017 – Voor onze moeder dachten wij (haar kinderen) erover om een alarmketting/armband aan te schaffen, zodat zij ons kan waarschuwen als het niet goed met haar gaat. Echter vanwege haar vergeetachtigheid hadden wij onze twijfels of dit wel zou werken. Een alarmketting/armband om doen in huis en ’s nachts meenemen als ze uit bed gaat, was geen optie!

Toen hoorden we via onze casemanager dementie dat het ‘Sensara systeem’ bestaat, waarbij een aantal bewegingssensoren in huis geplaatst worden, die gaan registreren hoe onze moeder in huis is. Na een paar weken registreren weet het systeem hoe onze moeder zich in huis beweegt. Het mooie is dat mocht zij een keer vallen, dit als ‘anders’ dan gebruikelijk wordt geregistreerd en krijgen wij direct een berichtje hiervan. Dan kan een van ons gelijk even contact met haar opnemen of langsgaan. Wij, de kinderen, waren gelijk overtuigd dat dit ideaal is voor onze moeder.

Sinds een maand of twee is bij onze moeder in haar appartement dit Sensara systeem geplaatst. Nadat het systeem geplaatst was, is aan onze moeder vertelt hoe het werkt. Ietwat argwanend had ze het idee dat ze werd gefilmd, en het heeft ons enige energie gekost om aan onze moeder uit te leggen wat het verschil is tussen een bewegingsmelder en een camera. Een week later zei ze dat ze dan misschien wel afgeluisterd wordt, hetgeen we weer moesten uitleggen dat dit echt niet aan de orde is. Nadat één bewegingssensor een paar keer van het behang was gevallen, maar nu toch op een vlakke ondergrond is geplaatst, horen wij onze moeder nergens meer over. Het systeem zit er, maar zit haar niet in de weg. En het geeft ons als kinderen rust, te weten dat ze in haar appartement lekker haar gang gaat.

Handig is om in de ochtend even te kunnen kijken op de app om te zien dat ze uit bed is en of ze haar koelkast open/dicht heeft gedaan om haar ontbijt te maken, of dat de zorg al is gekomen die haar helpt opstarten. Ook is te zien of ze ’s nachts veel uit bed is geweest, waardoor ze overdag meer moe kan zijn. Dit systeem geeft ons informatie, en soms bevestiging van onze gedachten. Wij, haar kinderen zijn er blij mee, en hopelijk kan onze moeder nog een heel poosje blijven wonen waar ze nu zo naar haar zin woont.

Sensara is een handig systeem dat ons ondersteunt en ons via de app snel meer inzicht geeft, TOP!

Namens een van de kinderen, dochter Caroline

Het Systeem zit er, maar zit haar niet in de weg. En het geeft ons als kinderen rust, te weten dat ze in haar appartement lekker haar gang gaat.

– Caroline, bij haar moeder is Sensara HomeCare geïnstalleerd –