McFarlan Home wint Pearl Excellence Award

Fitchburg, MA. 17 september 2019

 

Mcfarlan Home, een seniorenzorginstelling voor begeleid en onbegeleid wonen voor vrouwen in Flint Michigan, ontving onlangs een Pearl Award voor ‘toewijding aan voortreffelijkheid’ van het Michigan Center for Assisted Living. Mcfarlan heeft succesvol een pilot voltooid met Sensara, om het aantal valpartijen van bewoners in de nacht terug te dringen.

 

Kelly Price, administrateur bij McFarlan Home: “Sensara helpt ons het aantal valpartijen in de nacht terug te dringen. Vooral voor bewoners die zelf naar het toilet willen gaan en dan hun balans/oriëntatie verliezen. Als zij hulp nodig hebben, ontvangen wij direct een notificatie en kunnen we sneller ingrijpen.”

 

Sensara levert SensaraCare: een geïntegreerde oplossing die gebruikt maakt van sensortechnologie en slimme software, om de kwaliteit van leven, veiligheid en privacy te verhogen voor begeleid wonenden. Doel van de pilot was minder valpartijen, minder alarmen en minder belasting.

Volgens de verpleegkundigen binnen het McFarlan Home pilot project, was de pilot succesvol. Verplegers merkten dat bewoners nu rustiger slapen en uitgeruster/energieker gedurende de dag zijn.

 

“We hoeven niet onnodig de hele nacht de bewoners te controleren, waardoor bewoners vaak wakker worden door het licht en geluid, om te weten of zij veilig zijn. Het Sensara-systeem vertelt het ons als bewoners in bed liggen en als zij assistentie nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld naar het toilet moeten. We ontvangen dan een notificatie en komen te hulp.”

 

Geïnteresseerd in meer informatie? Bezoek onze website (www.sensara.care) en ontdek hoe wij u kunnen helpen om het leven van uw bewoners te verbeteren met minder valpartijen, minder alarmen en minder belasting.

 

Over

McFarlan Home (https://mcfarlanvillages.org/mcfarlan-home/) deel van McFarlan Villages, biedt begeleid en onbegeleid wonen aan voor vrouwen boven de 60.

The Michigan Center for Assisted Living (https://mcal.hcam.org/index-mcal.cfm) De Michigan Center for Assisted Living is een divisie van de Health Care Association of Michigan, met oog voor en promotie van toegewijde zorg.

Sensara (www.sensara.care) is een spin-off van TNO, dat 15 jaar geleden begon met onderzoek naar de ondersteuning van senioren met slimme sensor technologie. Nu bieden zij slimme technologische oplossingen om zorgorganisaties te helpen de beste persoonlijke zorg te kunnen bieden.

 

Contact info


Contactpersoon: Jan-Jurien de Rijck, Business Development

Address: Rotterdam Science Tower, Marconistraat 16, Rotterdam

Phone: +31 (0)10 764 0803

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.