Eerste USA-pilot blijkt succesvol

Sensortechnologie verhoogt het zelfvertrouwen van bewoners en vermindert valpartijen.

 

Exeter, NH – 21 augustus 2019 – De Riverwoods 24-7 Zorggemeenschap voltooide onlangs een succesvol, drie maanden durend onderzoek, waarin nieuwe technologie werd geïntegreerd om de kwaliteit van leven, veiligheid en privacy te verbeteren van de bewoners van The Boulders, de nieuwste van drie campussen aldaar.

 

Volgens Linda Thurston, Directeur Gezondheidsdiensten bij Riverwoord Exeter, werd het succes vooral bepaald door een afname van valpartijen, toegenomen privacy voor bewoners en een afname in slaapverstoringen. Acht van de negen bewoners geven inderdaad aan dat hun gevoel van privacy is toegenomen en 100% van de zorgverleners stelt dat het gebruik van Sensara eenvoudig te leren is.

 

“Dit onderzoek heeft ook de workflow voor ons personeel verbeterd, wat de zorgverleners in staat stelt om meer tijd met de bewoners zelf door te brengen”, zegt mevrouw Thurston. “Het project was enorm waardevol voor ons.”

 

De technologie die in het onderzoek getest werd, is ontwikkeld door Sensara, dat 15 jaar geleden begon met onderzoek naar het ondersteunen van sensioren met slimme sensor technologie.

 

Dit was Sensara’s eerste ervaring in USA”, voegt Thurston toe. “We waren vereerd door de samenwerking en kijken ernaar uit om hun technologie verder in te zetten en zo de levens van onze bewoners meetbaar te verbeteren."

 

Riverwoods Exeter is een prijswinnende non profit zorggemeenschap voor gepensioneerden, waar zorg op verschillende niveaus wordt geleverd, van zelfstandig wonen tot gespecialiseerde verpleging.

 

Geïnteresseerd in meer informatie?

 

Om meer te weten te komen over het partnerschap tussen Riverwoods Exeter en Sensara, neem contact op met Jan-Jurien de Rijck, Business Development, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel +31 (0)10 764 0803.