CZ investeert in implementatie van eHealth

Thuiszorgorganisaties stellen Sensara beschikaar aan hun cliënten en helpen hiermee ouderen langer veilig thuis te wonen.

 

Rotterdam, 23 november 2017 – CZ en Sensara committeren zich om ouderen langer veilig thuis te laten wonen. Intelligente lifestyle monitoring technologie van Sensara ondersteunt de alleenwonende oudere. Enkele simpele privacy vriendelijke sensoren worden in de woning geïnstalleerd. Het zelflerende algoritme personaliseert het systeem waardoor alleen als het echt nodig is de mantelzorger en/of professionele zorg een bericht ontvangt. Sensara herkent zowel situaties die acute opvolging behoeven als veranderingen in trends om gezondheidsrisico’s vroeg te detecteren. Hierdoor kunnen situaties als sociaal isolement, ondervoeding en omkeren van het dag/nacht ritme snel worden geadresseerd voordat het een probleem wordt.

 

Brede implementatie van eHealth technologie

Tien thuiszorgorganisaties maken reeds gebruik of zijn voornemens gebruik te maken van de investering van CZ.

 

Reinout Engelberts, CEO Sensara: “CZ biedt ons en onze partner KPN Vitaal een geweldige kans om eHealth technologie te implementeren om ouderen zo goed mogelijk te ondersteunen in het langer veilig thuis wonen. We hopen dat hiermee ook andere verzekeraars volgen. Het sluit naadloos aan bij de visie van vier bestuurders van de grootste zorgverzekeraars uiteengezet in de Volkskrant op 11 nov jl ”

 

Sensara, gebaseerd op 15 jaar wetenschappelijk onderzoek

15 jaar geleden startte TNO het onderzoek naar het ondersteunen van ouderen door middel van slimme sensoren. Kwetsbare ouderen de regie over hun eigen leven zo lang mogelijk laten behouden: vrijheid, zelfstandigheid en privacy, dat was het doel. In het grootschalige Europese Rosetta project is de voorloper van Sensara voor het eerst getoetst in de markt. Sensara’s CTO Irek Karkowski gaf vanaf het begin leiding aan het team. Het jarenlange onderzoek, het zelflerende algoritme en de praktijkervaring onderscheiden ons significant in de markt.

 

Sensara biedt oplossingen voor individuele particulieren zonder zorg, gemeentes ter ondersteuning van de WMO, ouderen met zorg en voor verpleeghuizen. De innovatieve oplossingen van Sensara maken kwaliteit van leven en goede zorg voor iedereen bereikbaar.

 

Beter weten hoe we samen de zorg kunnen verbeteren?

 

Voor meer informatie kunt u contact opnamen met Jan-Jurien de Rijck (Business Development). Bereikbaar via 010-7640803.