Meer tijd voor de bewoner met slimme technologie

Meer tijd voor de bewoner door de inzet van slimme technologie

 

18 november 2019 – Steeds meer ouderen met een zorgbehoefte willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar met het tekort aan zorgpersoneel is het lastig voor zorgorganisaties om die veilige en vertrouwde omgeving te realiseren en de juiste zorg te kunnen bieden. Wij zien dat technologie hierin een uitkomst is. Zo kunnen we met SensaraCare zorgen dat onnodige nachtrondes of routes verminderd kunnen worden. Maar hoe doen we dat dan.

 

Door middel van draadloze sensoren in de woning van de bewoner monitort Sensara continue en signaleert alleen wanneer er echt hulp nodig is. Zo signaleert het systeem bijvoorbeeld wanneer de bewoner uit bed komt, zodat de nachtdienst hier adequaat op kan reageren. Door de zorg meer inzicht te bieden in de situatie van de bewoner, kan er gerichtere persoonlijk zorg geboden worden en zijn geplande nachtrondes of routes niet meer nodig.

 

Juul Sparla, locatiemanager Zorgbalans Saanensduin/Horstendaal: “Het is zo rustig in de nacht dat we nu teruggaan van 3 naar 2 nachtdiensten. De zorg ziet nu of alles goed gaat met een bewoner in het andere gebouw, zonder van het ene gebouw naar het andere gebouw te hoeven lopen. Nu we minder nachtrondes hebben merken we echt dat bewoners beter slapen omdat ze minder gestoord worden op hun kamer. Ze kunnen nu rustig doorslapen.”

 

In de video, Hoe werkt SensaraCare?, krijgt u meer informatie over hoe het systeem precies werkt.

 

Geïnteresseerd in meer informatie?

 

Wilt u ook betere nachtzorg en tegelijkertijd meer rust voor uw cliënten?

Neem contact op met Jan-Jurien de Rijck en ontdek wat Sensara voor uw zorgorganisatie kan betekenen.

 

Contact info


Contactpersoon: Jan-Jurien de Rijck, Business Development

Telefoon: 06 11 22 20 71

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.