Sensara ontvangt 4,4 miljoen euro investering

Sensara ontvangt 4,4 miljoen euro investering voor internationale groei

 

Rotterdam, Nederland, 11 december 2019

 

Sensara, leverancier van slimme zorgoplossingen, heeft een extra investering van 4,4 miljoen Euro opgehaald voor het versnellen van de groei in de Verenigde Staten.

 

Sensara (www.sensara.care) is een spin-off van TNO. In 2002 startte daar het onderzoek naar het ondersteunen van ouderen met slimme sensortechnologie. In 2013 werd Sensara opgericht en inmiddels biedt Sensara aan meer dan 350 zorgorganisaties wereldwijd oplossingen om de best mogelijke persoonlijke zorg te bieden.

 

De extra investering van 4,4 miljoen is bedoeld om de Amerikaanse markt verder te veroveren. De investering wordt o.a. gebruikt om de bestaande producten in één cloud oplossing samen te voegen, waardoor opschalen beter en sneller kan. Dit komt ook ten goede aan klanten in Europa. Daarnaast investeert Sensara in extra personeel, de uitbreiding van het partnernetwerk en ondersteunende marketing- en sales activiteiten in de Verenigde Staten.

 

Reinout Engelberts, CEO Sensara: “De eerste resultaten in de Verenigde Staten zijn erg hoopgevend. Het is goed om te zien dat Amerikaanse zorginstellingen positief zijn over de manier waarop en de snelheid waarmee Sensara hun zorg verbeterd. Onze eerste klanten in de VS zijn zelfs al met onze oplossingen in de prijzen gevallen. Dat heeft onze belangrijkste investeerders, KPN Ventures en Van Herk Ventures, mede overtuigd van het toekomstige potentieel van onze oplossingen in de VS. We zien deze impuls van KPN Ventures en Van Herk Ventures ook als een blijvend teken van vertrouwen in de koers van ons bedrijf.”

 

Recentelijk ontvingen twee zorginstellingen, klanten van Sensara in de VS, awards voor de innovatieve en effectieve inzet van Sensara: de Pearl Award voor McFarlan en de McKnight’s Excellence in Technology Bronze Award voor RiverWoods Exeter.

 

Kelly Price, Administrator van McFarlan Home over de toekenning van de Pearl Award: “Sensara helpt ons het aantal valpartijen in de nacht terug te dringen. Vooral voor bewoners die zelf naar het toilet willen gaan en dan hun balans/oriëntatie verliezen. Als zij hulp nodig hebben, ontvangen wij direct een notificatie en kunnen we sneller ingrijpen.”

 

Linda Thurston, Director Health Services bij RiverWoods Exeter over de Excellence Bronze Award voor de inzet van Sensara: “Voorbeelden van succesvolle resultaten zijn een vermindering van het aantal valincidenten bij bewoners en het feit dat acht van de negen bewoners ervaart dat Sensara hun gevoel van privacy heeft verhoogd. Verder zegt 100% van de zorgverleners dat het gemakkelijk te leren is.”

 

Bezoek onze websites voor meer informatie over Sensara (www.sensara.care voor de Amerikaanse markt en www.sensara.eu voor de Europese markt).

 

Over KPN Ventures

KPN Ventures is de externe investeringstak van KPN. KPN Ventures richt zich op directe en indirecte (fund-in-fund) investeringen in innovatieve en snelgroeiende Europese technologiebedrijven in de segmenten: Internet of Things, Smart Home, Digital Healthcare, Cyber Security, OTT Services, Cloud Computing, Data/AI en Netwerktechnologie. KPN wil samenwerken en bedrijven ondersteunen in hun groei. KPN Ventures is gevestigd in Rotterdam. Zie voor meer informatie: www.kpnventures.com.

 

Over Van Herk Ventures

Van Herk Investment investeert in zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen. De investeringsfocus ligt op de sectoren bouw, projectontwikkeling, biotechnologie, financiële dienstverlening en energie. Voor beursgenoteerde investeringen kijken we naar aandelen over de hele wereld van kleine tot zeer omvangrijke ondernemingen. Voor investeringen in niet-beursgenoteerde ondernemingen concentreren we op de Benelux en participeren we doorgaans in bedrijven met een ondernemingswaarde tussen € 10 en € 150 miljoen op het moment van de eerste participatie. Zie voor meer informatie: https://www.vanherkgroep.nl/beleggingen.

 

Over Sensara

Sensara biedt de slimste technologische oplossing voor zorginstellingen en thuiszorgorganisaties, om ouderen met een zorgbehoefte de best mogelijke persoonlijke zorg aan te bieden zodat zij zo lang mogelijk veilig en in vrijheid in een vertrouwde omgeving kunnen leven.

 

Contact info


Contactpersoon: Jan-Jurien de Rijck, Business Development

Address: Rotterdam Science Tower, Marconistraat 16, Rotterdam

Phone: +31 (0)10 764 0803

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over de ervaringen van onze Amerikaanse klant RiverWoods is te vinden op ons YouTube Channel (https://tinyurl.com/ucpfmex).