Meer werkplezier in de zorg

Meer werkplezier in de zorg met de inzet van zorgtechnologie

 

29 januari 2020 – Op 28 januari was het de ‘Dag van het werkplezier in de zorg’. Tijdens deze dag zetten verschillende zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van de zorgprofessionals in de spotlight. Zeker met de enorme tekorten in de zorg, is het belangrijk dat zorgmedewerkers plezier in hun werk blijven houden en de zorg aantrekkelijker wordt voor nieuwe en jonge mensen.

 

Velen zorgorganisaties hebben de dag aangegrepen om hun medewerkers even in het zonnetje te zetten, door leuke activiteiten te organiseren of een cadeautje uit te delen. Maar ook op de lange termijn kan er zeker wat gedaan worden om het werkplezier in de zorg te verbeteren. Zo kan de inzet van zorgtechnologie een uitkomst zijn om de werkdruk te verlagen. Met SensaraCare kunnen we er namelijk voor zorgen dat onnodige administratie, het aantal valse alarmen en onnodige nachtrondes of routes verminderd worden zodat de zorgmedewerkers meer tijd krijgen om de zorg te kunnen leveren die nodig is.

 

Met de inzet van draadloze sensoren in de woning of kamer van de bewoner monitort Sensara namelijk continue en signaleert alleen wanneer er echt hulp nodig is. Zo signaleert het systeem bijvoorbeeld wanneer de bewoner uit bed komt, zodat hier adequaat op gereageerd kan worden. Door de zorg meer inzicht te bieden in de situatie van de bewoner, kan er gerichtere persoonlijk zorg geboden worden en zijn geplande nachtrondes of routes niet meer nodig.

 

Mariska, medewerkers PG, Zorgpalet/Lyvore: “Voordelen van Sensara: Het valgevaar wordt beperkt, er komen minder loze alarmen en ook hoef je mensen in de ochtend niet te storen om te kijken of ze al wakker zijn."

 

Geïnteresseerd in meer informatie?

 

Wilt u ook het woon- en werkplezier vergroten en tegelijkertijd de beste zorg bieden aan de bewoners?

Neem contact op met Reinier Koeleman en ontdek wat Sensara voor uw zorgorganisatie kan betekenen.

 

Contact info


Contactpersoon: Reinier Koeleman, Business Development

Telefoon: 06 18 77 10 44

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.