Sensara gecertificeerd voor ISO 27001

Sensara gecertificeerd voor informatiebeveiliging ISO 27001

 

Persbericht, 7 april 2022

 

ROTTERDAM - Zorgtechnologiebedrijf Sensara is gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001). Voor verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties geeft dit extra zekerheid dat de monitoringoplossingen, werkprocessen en bijvoorbeeld fysieke beveiligingsmaatregelen van Sensara voldoen aan de belangrijke ISO-normen.

Informatiebescherming en de bescherming van persoonsgegevens worden steeds belangrijker voor organisaties, mede door de privacywetgeving (AVG) en de Meldplicht Datalekken. Zorginstellingen stellen daarom steeds hogere eisen op het gebied van informatieveiligheid. Sensara deed al veel op dit gebied, maar dit is nu ook officieel vastgelegd.

De audits voor de ISO-certificering zijn ook soepel verlopen. “Het is vooral een belangrijke bevestiging dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie goed gewaarborgd zijn. Voor onze klanten biedt het ook extra zekerheid voor hun eigen certificering. En het onderstreept dat wij een goede partner zijn om klanten te helpen bij de uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging”, aldus kwaliteitsmanager Martine Goettsch van Sensara.

 

Richtpunt voor de toekomst

De certificering is volgens CEO Rutger Wichers van Sensara een belangrijke waarborg voor de huidige en toekomstige innovaties in de ouderenzorg en thuiszorg. “Wij willen technologie vooral op een praktische manier benutten in de zorg. Dit is een verbeterproces waar wij continu aan werken. Zo willen wij het morgen weer beter doen dan gisteren. De ISO-certificering geeft hierbij duidelijke richtlijnen. Zo kunnen wij ook voor de toekomst werken aan waardevolle data driven oplossingen voor de zorg. Security en dataveiligheid staan daarbij altijd voorop”, aldus Wichers.

 

Over Sensara

Sensara B.V. is als zorgtechnologiebedrijf gespecialiseerd in slimme monitoringsoplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen. Onze missie is om – ondanks personeelstekorten en vergrijzing – het bieden van goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Met onze oplossingen kunnen zij op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Ons platform verzamelt hiervoor data van meerdere bronnen zoals sensoren, GPS-locators, BLE-trackers en camera’s. Onze (AI)-algoritmen analyseren de datastromen en informeren zorgverleners alleen wanneer dat relevant is. Zo verminderen wij de werkdruk in de zorg en bieden wij kwetsbare mensen veiligheid en vrijheid. Sensara is gevestigd in Rotterdam en levert sinds 2013 oplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen in de Benelux en Noord-Amerika.

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bart Kerckhoff (Marketing Manager) van Sensara, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06 1176 9697.