Sensara behaalt ISO27001 100% foutloos

Persbericht: Sensara behaalt ISO27001 100% foutloos

Rotterdam, 9 februari 2023. Zorgtechnologiebedrijf Sensara is opnieuw gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001). Voor haar klanten en partners, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties, biedt deze hercertificering wederom de garantie dat Sensara absolute data privacy en vertrouwelijkheid voor onze ouderen en zorginstellingen waarborgt.

Sensara heeft het belang van veiligheid en vertrouwen op het gebied van informatieveiligheid hoog in het vaandel staan. "Hoe serieus Sensara dit binnen de organisatie wordt beleefd blijkt wel uit het feit dat uit de audit geen enkele bevinding, major of minor,  naar voren is gekomen", vertelt CTO en mede-oprichter Irek Karkowski “We hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat veiligheid en vertrouwen voor onze klanten echt in ons DNA is gaan zitten. Daar plukken we nu de vruchten van”.

Datagedreven zorg is de toekomst

Door het tekort aan zorgpersoneel en het groeiend aantal ouderen met toegenomen zorgbehoefte neemt de vraag aan ondersteuning in techniek steeds verder toe. Zo zet Sensara in op Leefstijlmonitoring om op basis van kunstmatige intelligentie zorgverleners beter te informeren. Sensara richt zicht bij inzet van kunstmatige intelligentie sterk op het primaire zorgproces, De (AI)-algoritmen analyseren de datastromen en informeren zorgverleners alleen wanneer dat relevant is. Hierbij ligt de focus op voorspelling en preventieve zorg.

“Datagedreven zorg zien wij als de grote stap vooruit die we met elkaar de komende jaren gaan nemen. Door beter inzicht te krijgen in de situatie van de oudere en zicht op hoe het zorgproces rond de cliёnt is georganiseerd, gaat dit steeds meer invloed hebben op de uiteindelijke kwaliteit van de zorg. Wij zien dat daar voor Sensara een belangrijke rol is weggelegd” aldus Rutger Wichers, CEO van Sensara.

Over Sensara

Sensara maakt elke technologische innovatie toegankelijk voor ouderenzorgorganisaties. Hiermee willen we een veilig en gezond leven bieden voor onze ouderen. We helpen zorgverleners beter te weten wat er speelt zodat zij de beste kwaliteit van zorg kunnen leveren. Onze missie is om, ondanks personeelstekorten en vergrijzing, goede zorg voor kwetsbare mensen te waarborgen. Zo willen we onze ouderen ondersteunen van thuis tot en met, indien nodig, het verpleeghuis. Met onze oplossingen kunnen ouderen op een veilige manier de regie over hun leven zoveel mogelijk behouden. Dit alles op één (cloud) platform en één app voor de intra- en extramurale zorg. Sensara is gevestigd in Rotterdam en levert oplossingen voor de thuiszorg en verpleeghuizen.

Meer weten over Senara? Bekijk onze oplossingen of neem contact op met onze collega's of bel 010 7640803. 

 

Voor pers gerelateerde vragen:

Bart Kerckhoff

Marketing Manager Sensara

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel 06 11 76 96 97