Slimme en veilige zorg met Sensara en NAAST-ZCN landelijk inzetbaar

Rotterdam, 9 mei 2023 - Sensara en NAAST-ZCN bekrachtigen de samenwerking op het gebied van slimme en veilige zorg door de ondertekening van een duurzaam contract. Het zorgtechnologiebedrijf en medisch servicecentrum maken het mogelijk dat door de inzet van technologie de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment wordt ingezet. Monitoring op afstand met sensoren wordt zo voor iedere zelfstandig wonende cliënt in heel Nederland beschikbaar. Hiermee krijgen cliënten op afstand de benodigde hulp en zorg, is minder fysieke zorg nodig en kan de cliënt langer veilig thuis blijven wonen.

In de zorg bij mensen thuis worden steeds vaker concepten voor Volledig Pakket Thuis gebruikt. Met dit pakket krijgen mensen met een indicatie verpleeghuiszorg thuis. Oftewel: thuis blijven wonen, met de complete zorgverlening. Hiervoor is leefstijlmonitoring een ‘must’. Want met de juiste technologie kunnen we de vrijheid én veiligheid van cliënten vergroten. Van alarmering en digitale toegang tot slimme oplossingen voor thuismonitoring. Om zo de kwaliteit van leven ondanks een toenemende zorgbehoefte centraal te stellen. De samenwerking tussen Sensara en NAAST-ZCN zorgt ervoor dat nog veel meer cliënten gebruik kunnen maken van leefstijlmonitoring. 

Leefstijlmonitoring
Maarten den Heijer van NAAST-ZCN ervaart het als een groot voordeel dat door de samenwerking er een win-winsituatie ontstaat voor zowel de cliënt als de zorgorganisatie: “Bij NAAST-ZCN kunnen we deze leefstijlmonitoring volledig voor zorgorganisaties verzorgen. De cliënt behoudt de regie over zijn eigen leven en als zorgorganisatie bespaar je zorguren die je ergens anders weer kunt inzetten. Met name dat laatste is van groot belang gezien de arbeidskrapte waar we mee te maken hebben. Leefstijlmonitoring is hét bewijs dat fysieke en digitale zorg elkaar versterken. Sensara heeft bewezen dat zij die technologie daadwerkelijk kunnen bieden. Vanuit het partnerschap zijn wij als een van de grootste digitale zorgbedrijven van Nederland de brug tussen techniek en fysieke handjes.”

Bart Keijzer van Sensara voegt toe: “Zorginstellingen kunnen 24/7 monitoring en alarmering bieden zodat alleenstaande ouderen langer thuis kunnen blijven wonen. Dankzij monitoring en alarmering als dit nodig is, heeft de zorg een goed beeld van de situatie van de cliënt en is het snel duidelijk als er verandering in de situatie ontstaat, zeker als het duidelijk is dat er een onwenselijke situatie ontstaat zoals bij een valpartij. Dit biedt een gerust gevoel voor de cliënt, de zorg in de wijk én de mantelzorger. Door zowel de techniek als de afhandeling van alarmen uit handen te nemen kan de zorg zich concentreren op het belangrijkste: het leveren van de beste zorg.”

Succesvolle pilot

In de afgelopen tijd hebben Sensara en NAAST-ZCN al meerdere successen behaald. Zoals de pilot ‘Slimme nachtzorg’ samen met Icare, wat 85% van de inzet van wijkverpleging in de nacht heeft teruggebracht en meer rust biedt voor de cliënt. In een proefperiode kregen cliënten van Icare bewegingssensoren en een bedsensor van Sensara in hun woning geïnstalleerd. De slimme software leert hun gewoonten kennen en registreert of er afwijkingen zijn. Bij een grote afwijking gaat er een alarm naar NAAST-ZCN. De medewerker op de zorgcentrale stuurt de melding naar een zorgprofessional van Icare die, na triage door NAAST-ZCN, naar de cliënt gaat. De cliënt krijgt op die manier alleen zorg als er ’s nachts echt iets aan de hand is.

Beheersbare en betaalbare zorg

Zorg op afstand biedt dé oplossing voor de maatschappelijke uitdaging om de zorg georganiseerd en betaalbaar te houden. Want door de vergrijzing ontstaat een groeiende behoefte aan zorg, terwijl er een toenemend personeelstekort in de zorg ontstaat. De inzet van technologie zorgt voor efficiënte en effectieve manieren om zorg op afstand te verlenen. Zo blijft de zorg beheersbaar en betaalbaar.

 

Neem voor meer informatie contact op met Bart Kerckhoff, Marketing Managager Sensara: bel 06 11 769 697 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.