Over Sensara

De geschiedenis van Sensara

15 jaar geleden startte TNO het onderzoek naar het ondersteunen van ouderen door middel van slimme sensoren. Kwetsbare ouderen de regie over hun eigen leven zo lang mogelijk laten behouden: vrijheid, zelfstandigheid en privacy, dat was het doel. In het grootschalige Europese Rosetta project is de voorloper van Sensara voor het eerst getoetst in de markt. Onze CTO Irek Karkowski gaf vanaf het begin leiding aan het team. Het jarenlange onderzoek en de praktijkervaring onderscheiden ons in de markt. In 2013 is Sensara ontstaan als spin-off van TNO om met de opgedane wetenschappelijke kennis producten voor de zorgmarkt en de particuliere markt te maken. Sensara biedt oplossingen voor particulieren zonder zorg, gemeentes ter ondersteuning van de WMO, ouderen met zorg en voor verpleeghuizen. Onze innovatieve oplossingen maken kwaliteit van leven en goede zorg voor iedereen bereikbaar.


Bekijk de producten

Wat Sensara doet (de technische uitleg)

Sensara ontvangt de signalen van de sensoren. De software van Sensara kijkt naar alle ontvangen signalen nu en uit het verleden en bepaalt of bepaalde profielen voorkomen. Sensara gebruikt door VU Academisch Ziekenhuis gecertificeerde profielen. Als Sensara een van de profielen signaleert stuurt het een bericht naar de app met een uitleg wat de melding inhoudt.
Indien u aangesloten bent bij een thuiszorginstelling of andere zorgorganisatie kunnen die ook de meldingen ontvangen om beter voor u te zorgen.

Door het continue ontvangen van de signalen “leert” de slimme software van Sensara telkens weer over de huidige situatie en past zich aan. Hierdoor kunnen de valse alarmen tot 90% afnemen. Minder valse alarmen betekent betere reactie als er echt wat is en daarmee meer veiligheid.

Wij willen een bijdrage leveren om ouderen met een gerust en veilig gevoel in hun eigen huis te laten wonen en de (mantel)zorg te ondersteunen om dat mogelijk te maken

– Reinout Engelberts, CEO Sensara –

Betere zorg voor iedereen

Voor alleenwonende ouderen:

  • Veilig en met een gerust gevoel thuis blijven wonen.
  • Een oogje in het zeil zonder camera’s.
  • Zelf beslissen wie welke informatie mag zien.
  • Geen telefoontjes of het goed gaat, maar echte gesprekken.

Voor de mantelzorger

  • Gerust gevoel dat het goed gaat ook als u er niet kan zijn.
  • Veiligheid voor uw vader of moeder met een alarm als hulp nodig is.
  • Voorkomen in plaats van genezen.

Voor de professionele zorgverlener:

  • Inzicht ook wanneer u er niet kan zijn zonder de privacy te schaden.
  • Automatische vroegsignalering van te vermijden crisis situaties.

Het zelflerende algoritme is gebaseerd op het gedrag van de individu, zo kunnen we ruim van te voren zien welke aandoeningen er op de loer liggen en nemen valse alarmen drastisch af.

-Irek Karkowski Chief Technology Officer (CTO) at Sensara-

Privacy is goed geregeld

Er komen geen camera’s aan te pas. U bepaalt zelf wie uw informatie krijgt.
Uw gegevens worden veilig opgeslagen op ISO-gecerticeerde servers en niet beschikbaar gesteld aan derden.

Beter weten, beter zorgen!