Pop-upwinkel Hoge Vucht toont nieuwste hulpmiddelen voor gezond en prettig leven

 

Februari, 2018 – Zorg voor elkaar Breda, Care Innovation Center West-Brabant en Avans Hogeschool openen op vrijdag 2 maart in Winkelcentrum Hoge Vucht een tijdelijke ‘winkel’. Deze draait helemaal om gezondheid.

Zo zijn er interessante, nieuwe hulpmiddelen te bekijken waaronder Sensara. Allerlei zaken die het leven van ouderen en mensen met een beperking makkelijker kunnen maken. Ook zullen er presentaties worden gehouden.

Geen toekomstmuziek

Wethouder Miriam Haagh vertelt: “Er bestaan zoveel geweldige hulpmiddelen. Dingen die het leven een stuk fijner en makkelijker kunnen maken. Alleen, veel mensen kénnen die middelen helemaal niet. Soms lees je wel eens iets in de krant. Over robotjes en ‘zorginnovaties’. Dat klinkt voor veel mensen nog als toekomstmuziek. In deze winkel ontdek je dat dit soort producten ook gewoon nu, voor jou beschikbaar zijn.”

 Voorbeelden

In de pop-upwinkel vinden bezoekers bijvoorbeeld eenvoudige ‘tablets’, die aangeven welke dag het is. Ook helpen ze herinneren aan het innemen van medicijnen. Hulpmiddelen om zelf steunkousen aan te trekken of de trap op te lopen. Sensoren om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen. Maar ook een ‘drukvest’, voor kinderen met ADHD. Iedereen kan gratis en vrijblijvend binnenlopen, rondkijken en een kopje koffie of thee drinken. De getoonde producten zijn niet te koop.

 Feestelijke opening

De pop-upwinkel wordt vrijdag 2 maart om 13.00 uur feestelijk geopend door wethouder Miriam Haagh. Iedereen is welkom! Ook wordt er tijdens de opening Sensara gepresenteerd. Sensara wordt een jaar lang gratis aangeboden aan 1000 inwoners van Breda.

 Openingstijden

Na de opening op 2 maart is de winkel een maand lang te bezoeken. Tot en met 7 april is iedereen op woensdag, vrijdag en zaterdag welkom, van 13.30-16.00 uur. Op al deze dagen is er een presentatie van 12.30 tot 13.15 uur. Met onderwerpen als positieve gezondheid, langer zelf thuis wonen, brandveilig wonen en dementie.

 Samenwerking

De pop-upwinkel is gestart door de gemeente, het CIC en Avans. Hierbij krijgen zij hulp van diverse partijen uit de stad. Studenten en vrijwilligers zorgen samen voor de uitleg in de winkel. De studenten komen van het Vitalis College en Avans Hogeschool; de vrijwilligers van Wonen met Gemak en Brandveilig Leven. Mensen die dat willen kunnen worden gehaald en gebracht met een Riksja. Daarvoor kunnen ze een afspraak maken via Zorg voor Elkaar Breda. Onze riksja piloten staan voor u klaar!

 

Locatie pop-upwinkel: Brusselstraat 6 (in winkelcentrum Hoge Vucht, naast Emté)

Openingstijden: 2 maart t/m 7 april, iedere woensdag, vrijdag en zaterdag, 13.30 uur-16.00 uur.

Themapresentaties: Dagelijks, 12.30 uur – 13.15 uur, aanmelden is niet nodig. Kom langs!

Bekijk het gehele programma op http://www.zorgvoorelkaarbreda.nl/pop-up-store-breda