Project ‘’Dementie Thuis Amstelland’’ van start met Sensara HomeCare!

Juni 2017 – Het door ZonMw gesubsidieerde programma: Dementie Thuis Amstelland gaat vanaf 1 juni starten met de implementatie en uitrol van Sensara HomeCare bij een aantal van haar thuiszorg cliënten in de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen.

De Casemanagers van Vita Amstelland, Zorgcentra- Meerlanden / Aelsmeer, Brentano en ZHGA  hebben een workshop gevolgd van Sensara waarin zij kennis hebben opgedaan van het systeem en bijbehorende ‘’apps’’, vervolgens zijn zij cliënten gaan selecteren welke in aanmerking komen voor gebruik van Sensara HomeCare en in overleg met hen en de familie worden vanaf halverwege juni de eerste installaties uitgevoerd.

Het gaat om een project tot en met het eind van het jaar waarin gebruik van technologische innovaties gestimuleerd wordt onder senioren en wat hen vervolgens in staat moeten stellen om langer veilig en gezond thuis te kunnen blijven. Daarnaast wordt de mantelzorger ontlast doordat deze beter inzicht heeft in het welbevinden van de oudere middels inzicht via de app. Door het VUmc zal tijdens het project onderzoek verricht worden.

Bel voor vragen en/of meer informatie naar Paul Ruijgt op 06-50 91 12 16 of per e-mail naar paul.ruijgt@sensara.eu.