Sensara HomeCare kosteloos uitproberen bij de DemenTheek!

 

17 oktober, 2017 – Ouderen willen langer veilig en gezond thuis blijven wonen waardoor de vraag naar hulpmiddelen die hen daarbij kunnen helpen toe neemt. Het uitzoeken van de juiste hulpmiddelen wordt echter steeds moeilijker door het grote aanbod van nieuwe technologieën. Hiervoor biedt de DemenTheek een oplossing. Bij de DemenTheek kunnen ouderen met dementie en hun mantelzorgers kosteloos hulpmiddelen lenen en thuis uitproberen, om zo de juiste oplossing te vinden die bij hen past.

De hulpmiddelen beschikbaar bij de DemenTheek zijn geschikt voor mensen met dementie. Om u te helpen langer en veilig thuis te kunnen blijven wonen, is het nu ook mogelijk om Sensara HomeCare kosteloos uit te proberen. Sensara is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor en alarmering, dat een oogje in het zeil houdt zonder dat u er last van heeft. Geen camera’s, maar kleine bewegingssensoren. Mocht u wat overkomen dan waarschuwt Sensara uw kinderen, buren of zorg afhankelijk van wie u kiest.

Ook maken uw kinderen zich zorgen om u. Met Sensara kunnen zij gemakkelijk zien dat het goed gaat, maar krijgen ze ook een melding als er hulp nodig is, bijvoorbeeld na een val. Op een knop drukken is niet nodig met de 24/7 alarmering. Dit geeft een 100% dekking en een veilig gevoel voor u.

Naast een melding attendeert Sensara op mogelijke gezondheidsrisico’s, zoals het omkeren van het dag/nacht ritme wat kan leiden tot dwalen in de nacht. Vroegtijdig signaleren van dergelijke risico’s geeft u de mogelijkheid om te voorkomen in plaats van te genezen.

Heeft u interesse en wilt u proberen of Sensara HomeCare bij u past? Of heeft u vragen? Neem dan contact op met Sensara of ga langs bij de DemenTheek waar een medewerker graag met u in overleg gaat.