Sensara op stap

Sensara op stap met ouderen in Blijdorp.

 

5 december, 2017 – Een zonnige vrijdag middag, een dierentuin en een gezellige groep van 30 mensen zorgde ervoor dat een normale vrijdagmiddag veranderde in een geslaagde middag in Diergaarde Blijdorp.

Om ouderen in gemeente Westland en hun mantelzorgers in het zonnetje te zetten organiseerde Sensara op de Dag van de Mantelzorg een middagje uit naar Diergaarde Blijdorp.

De dag begon goed met een gezellige busreis naar Blijdorp. De ouderen en mantelzorgers werden zelfs getrakteerd op een live optreden. Eenmaal aangekomen in Blijdorp kon iedereen elkaar eerst goed leren kennen tijdens een lekkere bak koffie en gebak.

Na de introducties was het tijd om op pad te gaan. De groep werd onderverdeeld in kleine groepjes die allemaal een route volgde. Met veel geluk kwam zelfs het zonnetje erbij en waren de dieren actief. Ondanks de kou was het enthousiasme in de groep hoog en was er nog genoeg energie om de route iets te vergroten om de giraffen nog even te bezoeken.

Sensara wilde graag een onbezorgd middagje organiseren voor ouderen en mantelzorgers. Dit omdat het belangrijk is stil te staan bij de inzet van mantelzorgers en omdat helaas steeds meer ouderen vaker alleen thuis zitten. Wij willen dan ook alle mantelzorgers, ouderen en zorgprofessionals van Careyn bedanken voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde middag.